Echipă

Ștefan TEIȘANU

Director executiv al CCC din 2016, Ştefan Teişanu este un antreprenor cultural interesat de dezvoltarea comunităților.

Este președinte fondator al Fapte, organizație înfiinţată la Cluj în 2006 care creează proiecte educaţionale şi culturale în România şi Republica Moldova. Este şi preşedinte fondator al Nord, asociație de dezvoltare comunitară înfiinţată la Darabani, oraşul său natal, activă în România, Ucraina şi Republica Moldova.

A fost preşedinte al AIESEC Cluj-Napoca şi a pus bazele filialei locale a Junior Chamber International. În 2008 a fost numit de către Junior Achievement „Tânărul Antreprenor al Anului în România”. Alte premii și distincții: Premiul pentru Antreprenoriat (AIESEC Romania Alumni, 2009) şi Premiul pentru Contribuţia la promovarea culturii româneşti în lume (Cernăuţi, Ucraina, 2014).

Crezul său personal este că oamenii și orașele pot fi ceea ce îşi doresc să fie.

 

Rariţa ZBRANCA

Director de program al CCC, este expert cultural cu o experiență de 18 ani în management, curatoriat, cercetare și politici.

Interesată de rolul culturii în transformarea socială și dezvoltarea urbană, a primit ”Premiul pentru Management Cultural” din partea Administrației Fondului Cultural Național din România în 2015. Este directoare și co-fondatoare a Fundației AltArt, organizație dedicată metodelor experimentale în artă și societate, și co-fondatoare și primul președinte al Fabricii de Pensule, un spațiu colectiv independent pentru artele contemporane, în Cluj-Napoca.

Este implicată în dezvoltarea politicilor culturale în Cluj-Napoca (unde a coordonat elaborarea Strategiei Culturale), dar și la nivel național prin activitatea în Coaliția pentru Sectorul Cultural Independent și la nivel european în cadrul inițiativelor A Soul for Europe și European House for Culture. Este membră a consiliului director al rețelei Balkan Express, al Coaliției Sectorului Cultural Independent din România și al Federației Fabrica de Pensule. Rarița a contribuit în calitate de speaker și trainer la sute de forumuri profesionale, inclusiv conferințe de renume precum Conferința Berlin, Forumul Cultural European, întâlnirile plenare IETM și Congresul Cultural din Wroclaw.

 

Anamaria VRABIE

Director al Fondului de Inovare Culturală, este economist, specializată în dezvoltare urbană. Anamaria crede în forța orașelor de a ne arăta mai multe despre cine suntem și în ideile transformative ce se nasc din interacțiunea dintre înțelepciunea locală și provocările globale.


Consolidează de 8 ani organizații și noi moduri de acțiune în domeniul dezvoltării urbane și regionale în România, fiind co-fondatoare a asociației Odaia Creativă și a companiei MKBT: Make Better. Munca sa a generat strategii urbane, ghiduri și concepte de dezvoltare și
regenerare urbană, programe educaționale și noi mecanisme de finanțare a sectorului cultural. După studii de licență la Academia de Studii Economice, a absolvit studii masterale în Relaţii Internaţionale, specializarea Oraşe şi Urbanism la The New School New York în calitate de bursieră Fulbright. Este membră a mai multor rețele internaționale, printre care Global Shapers din cadrul Forumului Economic Mondial și a BUILD din cadrul German Marshall Fund.

 

Alexandra HOȘTINĂ

Specialist evenimente în cadrul Centrului Cultural Clujean, Alexandra este absolventă a Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și a Facultății de Istorie și Filosofie. A activat timp de 3 ani în Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB), unde a inițiat și coordonat mai multe proiecte și campanii pentru studenții de la nivel local și național și unde a fost președinte între anii 2015-2016. Momentan, este student masterand la specializarea Dezvoltare Regională Durabilă, din cadrul FSEGA.

 

Diana GHERASIM

Asistent manager în cadrul Centrului Cultural Clujean, Diana este absolventă a Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. A activat timp de 3 ani în Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB) unde a fost secretar-general între anii 2014-2016, având apoi un mandat de secretar-general în cadrul Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). Momentan, este student masterand la specializarea Fiscalitate din cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și membru în comisia permanentă de specialitate Științe Economice I a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS).