Despre

Centrul Cultural Clujean | Cluj Cultural Centre | Centre Culturel Clujois | Kolozsvári Kulturális Központ | Klauserburger Kulturzentrum

 

Despre

Centrul Cultural Clujean (CCC) este o organizație neguvernamentală, apolitică și independentă, care dezvoltă proiecte cu impact cultural, social și de dezvoltare urbană în Cluj-Napoca și în regiunea Transilvaniei. Membrii CCC sunt universitățile clujene, instituțiile de cultură și organizațiile culturale locale, administrația locală și județeană, precum și organizații din domeniul social, educațional și economic.

 

Misiune și obiective

CCC are misiunea de a implementa programul cultural cu care orașul a candidat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, precum și de a dezvolta noi politici culturale și de oraș pentru dezvoltarea Clujului.

CCC are patru mari obiective pe termen lung:

  1. Dezvoltarea Clujului ca oraş european de referinţă în domeniul artei şi al culturii;
  2. Implicarea comunităţilor oraşului într-un proiect comun, capabil să ne transforme dintr-o federaţie de comunităţi într-o uniune clujeană;
  3. Mobilizarea culturii pentru consolidarea unei economii creative puternice;
  4. Elaborarea şi implementarea de politici şi proiecte culturale și de dezvoltare urbană.

 

Program

Programul CCC are trei linii directoare, corespunzătoare primelor trei obiective ale organizației:

  1. Culture Inspires (oraș artistic de referință);
  2. Culture Connects (comunități unite);
  3. Culture Works (economie creativă).

Programul este completat de o serie de proiecte transversale, integratoare, care deservesc cel de al patrulea obiectiv al CCC (politici pentru dezvoltare urbană).